5 råd inför valet av nästa företagsavtal

Skaffa bättre kontroll på dina företagsavtal. Offertway listar 5 råd till ett smartare beslut.

Många företagare upplever att det är svårt att få kontroll på sina avtal för mobil, bredband eller andra företagtjänster. Utan synlig förklaring kan det skilja mer är 40 procent i månadskostnad – för abonnemang med samma innehåll, hos en och samma operatör. Läs Offertways bästa tips för att ta rätt beslut.


1. Se över företagets behov

Det finns många aspekter att ta hänsyn till i valet av ett företagsabonnemang, bland annat operatörernas täckning, surfvolym, behovet av mobil växel och villkor och priser i utlandet. Därför är det viktigt att fundera igenom vad företaget verkligen behöver – i dag och i den närmaste framtiden.

2. Vad saknas i förtagets nuvarande lösning?

Behöver ni mer än telefoni och bredband, till exempel digitala körjournaler som håller ordning på fordonsflottans körningar eller en växel? En mobil växel är i dag lönsamt för de allra flesta företag eftersom den förenklar samtalshanteringen och ger en bättre kundservice.

3. Jämför olika leverantörer

Funktion och pris kan variera mycket så det lönar sig att jämföra leverantörer och deras abonnemang. I snitt kan det ge kostnadsbesparingar på 40 procent.

4. Försök att skapa en helhet för företagens abonnemang

Genom att samla olika abonnemang i en paketlösning blir det lättare att få kontroll över kostnader och villkor. Antalet kontaktpersoner minskar och det blir lättare att få bra service.

5. Se över avtalen med cirka med 18-24 månaders mellanrum

Det ger dig kontroll på företagsabonnemangen också på längre sikt. Både teknik och priser förändras snabbt och då är det viktigt att hänga med i svängarna för att ha de bästa avtalen.


Starta ditt företags väg till rätt avtal här
Publicerad i Nyheter 05 jul 2021