Guiden till rätt abonnemangsval

Guiden till rätt abonnemangsval

Offertway listar vad som är bra att tänka på.


Står ni inför valet av nya mobilabonnemang till företaget och funderar på vilken mobiloperatör som är bäst? Nedan listar vi vad som är bra att ta hänsyn till, styrkorna hos stora operatörer som Telia Företag, Telenor Företag och Tele2 Företag – men även andra uppstickares olika mobilabonnemang och telefonilösningar för företag.


Skapa en egen checklista innan du väljer företagsabonnemang

Det finns många aspekter att ha med i valet av nästa företagsabonnemang. Behoven är såklart individuella men de vanligaste punkterna som företagare jämför i abonnemangen är operatörernas täckning, mobilsurf, företagsväxlar och utlandspriser. Offertway har sammanställt nyttig information om vad ni bör checka av innan valet av just er nästa företagstelefoni.

1. Mobiltäckning, Nät och 5G Sverige är ett av världens bästa länder avseende mobiltäckning. Tekniken går fort framåt och för att företagsabonnemangen ska fungera bra har samtliga mobiloperatörer genomfört stora satsningar och utbyggnationer under de senaste åren, här är lite viktiga information att känna till:

Telia Företag har Sveriges bästa nät 2020 enligt mätföretaget Umlaut. Telia Företag var vinnare av både mobilsurf, samtal och Crowd. Många mobiloperatörer delar samma mobiltäckning i Sverige, bl.a. delar Tele2 Företag och Telia Företag 3G-täckning medan Telenor Företag och Tele2 Företag delar samma GSM, 4G, och 5G-teknik. Den virtuella mobiloperatören Telavox är ett populärt företagsalternativ, deras mobilabonnemang ringer och surfar i Telia Företags mobilnät. Samtliga fyra mobiloperatörer har företagsabonnemang som är 5G-kompatibla. Vissa har 5G-åtskomst på några av sina företagsabonnemang medan andra har det i hela sin portfölj. Dubbelkolla så att du väljer ett alternativ som är redo för den femte generationens teknik. Offertway tipsar! Har ert företag haft sämre upplevelser med en mobiloperatör? Ofta är det inte mobilnätets fel utan snarare mobiloperatörens kapacitet på just din ort som är problemet. Hör gärna med en företagsgranne att surf- och samtalsupplevelsen är fungerar bra innan ni väljer företagsabonnemang. Finns där ingen med samma telefoni så be gärna om ett SIM-kort-test från någon av de offererande Återförsäljarna.

Mobilsurf för företag? Hur mycket surfvolym som behövs i företagsabonnemanget är svårt att säga och väldigt individuellt. Däremot vet vi att med dagens uppkopplade värld ökar användningen av mobildata ständigt. Trenden hos företag är att bolagets medarbetare ofta arbetar utanför kontoret och då behövs ofta mer mobilsurf. Hos samtliga stora operatörer betalar företaget idag för sin data och får samtal, sms/mms med på köpet.

Mobiloperatör Företagsabonnemang med lägst data Företagsabonnemang med mest data Telenor Företag 0,5 GB Obegränsat Telia Företag 3 GB Obegränsat Tele 2 Företag 5 GB Obegränsat Tre Företag Obegränsat Obegränsat

3. Mobil Växel företag Oavsett företagsstorlek rekommenderar Offertway att ha en bra mobil växel. Det bidrar ofta till både enklare samtalshantering och en bättre kundservice. Vid enklare växelbehov räcker ofta operatörernas egna företagsväxlar som Telia Touchpoint, Telenor One X eller Tele2 mobil växel. Alla mobila växlar är molnbaserade och ett prisvärt tillägg vid tecknande av operatörens företagsabonnemang. Har ert företag ett mer avancerat telefonibehov kan det vara bra att jämföra offerter med specifika växelleverantörer. Där har den virtuella operatören Telavox efter många år på den svenska marknaden seglat upp som en företagsfavorit. Andra populära molnbaserade mobilväxlar att jämföra med kan vara från leverantörerna Soluno, Easy Telefoni, Dialect Unified eller RingUp Me.

4. Utlandspriser En viktig del som alltid borde jämföras är villkor och priser när du använder företagsabonnemanget i utlandet. Sedan juni 2017 har alla svenska mobiloperatörer fri roaming i sina abonnemang för företag. Det innebär att företaget kan ringa, skicka textmeddelanden och surfa i EU/ESS med samma villkor som när abonnemanget används i hemlandet. Utöver EU/EES-roaming har flertalet företagsoperatörer fria samtal till kollegorna oavsett vart än i världen du befinner dig.

Välj rätt abonnemangsoffert med Offertway Med Offertways får ni offerter på flertalet mobilabonnemang för företag. Våra anslutna återförsäljare erbjuder offertförslag från bl.a. Telia Företag, Telenor Företag, Tele2 Företag. Är ni intresserade av duktiga uppstickare finns även återförsäljarofferter från Telavox, Tre Företag och Soluno. Säkra rätt företagstelefoni till er verksamhet.

Gör en kostnadsfri offertförfrågan idag!

Publicerad i Nyheter 15 Apr 2021